Пон - Пет: 9:00 am - 06:00pm
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
(Понеделник - Петък)
office@brainstorm.bg
ж.к. Младост 1А, бл. 505А, вх. 2
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
%page Организация на личните финанси през лятото

Организация на личните финанси през лятото

Умението за ефективно управление на личните финанси включва планиране, организиране и контрол на финансовите дейности.  Проследяването на личния бюджет е изключително важно с цел избягване на непредвидени обстоятелства, които биха могли да повлияят негативно на финансовата ни стабилност и да нарушат нейния баланс.

Създаване на бюджет с приходи и разходи

Планирането на семеен бюджет е важна задача в началото на новата година, която ни помага да бъдем подготвени за различни ситуации. Ако изготвим подробен план на приходите и разходите, които можем да предвидим, нашето финансово положение ще бъде по-добро.

Съставянето на бюджета и проследяването на приходите и разходите ни дава ясна представа за доходите, с които разполагаме, за това колко харчим всеки месец и за какво точно отиват парите ни. Следвайки го, си осигуряваме финансово спокойствие и стабилност. На база на направения анализ, можем да определим размера на сумата,която сме в състояние да отделим за почивка, както и очакваните разходи, без това да натовари текущите такива. От съществено значение е предвиждането на извънредни разноски. Препоръчително е те да бъдат около 20 на сто от общия размер. По този  начин ще чувстваме по-голяма сигурност и ще си спестим допълнителни притеснения. Ако имаме възможност за допълнителни доходи ( премия, бонус и др. ), които са извън обичайните, можем да ги прибавим към бюджета за планираната почивка. 

Подготовка на почивката – море или планина

След като сме създали и определили своя семеен бюджет, следващата стъпка е планирането на самата почивка.  Когато наближи летният сезон, най-често предпочитаните опции са морето и планината. Без значение кое от двете ще изберем, предварителното  и точно разпределение на финансите ще ни помогне да осъществим нашата мечтана почивка. Организирането й включва: 

  • избор на  подходяща дестинация –място, което да отговаря едновременно на нашите интереси и финансови възможности
  • престой – за какъв период ще бъде възможно
  • разходи за път и резервация
  • допълнителни разходи – за необходими продукти и такива, които ще са ни нужни на място

 Ранното организиране на нашата почивка и предвидените средства ни осигурява спокойствие и в много от случаите дори по-изгодни цени.  Успешната и правилна организация на бюджета ни гарантира безпроблемно реализиране на плануваната почивка.

 Какво още може да направим

Добрата  организация на личните финанси вoди до здpaвocлoвeн финaнcoв живoт и пocтигане на дългocpoчнитe финaнcoви цeли. Правейки разчет на бюджета си, ще имаме възможност да оценим слабите страни и грешките си, ще можем да ограничим неразумните покупки и ще преценим внимателно действията си.  За успешно планиране и ефективно управление на личния ни бюджет е хубаво да следваме определени  правила, а именно:

  • ясно дефинирани финансови цели и стремеж за постигането им  – планиране на личните финанси и лична дисциплина 
  • без импулсивни покупки – избягване на ненужни разходи в последния момент
  • създаване на резервен фонд – спестявания, които  ще бъдат нашето спасение в  неочаквани и извънредни ситуации
  • да бъдем наясно относно кредитите, парите, възможностите и рисковете пред нас – важно е  да идентифицираме своевременно проблемите и да имаме готовност за решение и начин за справяне с тях

Финансовият план и организацията на личните финанси са ключът към създаване на навици, чрез които да постигнем финансова свобода. Осигурете си я!

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)