Пон - Пет: 9:00 am - 06:00pm
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
(Понеделник - Петък)
office@brainstorm.bg
ж.к. Младост 1А, бл. 505А, вх. 2
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult

Калкулатор за рентабилност

Резултатите и информацията, свързана с финансовите коефициенти са необходими при вземането на различни инвестиционни решения.  Калкулаторът Рентабилност представя коефициентът, отразяващ категорията рентабилност , както и начина, по който се изчислява. Резултатът е представен в процент като изразява относителния дял на печалбата в приходите, т.е. печалбата като процент от приходите.

Печалбата, която реализира определена компания, е важен показател при анализирането й.

Коефициент на рентабилност на приходите от продажби е съотношение, което позволява да бъде оценена дейността на дадено дружество, като се направи сравнение и съпоставка с предходни години, както и с данните за показателите на конкурентите в същия сектор.

Въведете нетните приходи от продажби и разходите за оперативна дейност в т. ч. преки разходи за продажби и съответната част от  административните разходи,. Като резултат ще получите брутна печалба и коефициент на рентабилност на приходите от продажби.

Коефициент на рентабилност:

Брутна печалба/Приходи = Коефициент на рентабилност на приходите

Услуги

Услуги, предлагани от Брейнсторм Консулт. Разгледайте и се свържете с нас, ако имате нужда от допълнителна информация.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)