Пон - Пет: 9:00 am - 06:00pm
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
(Понеделник - Петък)
office@brainstorm.bg
ж.к. Младост 1А, бл. 505А, вх. 2
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult

Сбор осигурителен стаж

При осъществяване на сделка с недвижим имот има такси, които трябва да бъдат платени и те се определят спрямо различни формули на база стойността и вида на сделката.

При избор на вида такса, конкретна община и стойност, калкулаторът изкарва стойност, която представлява размерът на таксите и данъците, които дължим.

Избирайки вид имущество и попълване на останалите полета, се калкулират разходите, свързани с общинския данък за получаване на имот по възмезден начин, таксата за вписване му,  таксата при нотариуса при покупката и ДДС нотариални такси.

Купуването на кола или друго МПС се случва често и процедурата представлява интерес за много хора. При закупуването на МПС има местен данък и нотариална такса, която се определя на база по-високата цена – тази, която е уговорена в самия договор и застрахователната стойност на превозното средство.

При избора на вида такса свързана с МПС и задаване на другите параметри, се извежда резултат за размера на общинския данък, таксата на нотариуса и ДДС върху нея.

Като входящи данни е необходимо потребителят да въведе:

  • конкретна община от падащото меню;
  • стойност на сделката (или оценката, направена от данъчната администрация).

Резултатът се формира на база формули и потребителят получава информация за съответните данъци и такси, които трябва да плати.

Таксата за записване на сделката в Агенцията по вписвания е равна на 0,1% върху продажната стойност. Тя е равна на въведената сума умножена по 0.1 процент. Идентична е за отделните области и територии на цялата страна. Например, ако сме въвели сума от 100000 лева във входящите критерии, то тази стойност трябва да се умножи по 0,1 %.

Местният данък се определя като точно определен, конкретен процент за отделната община, който се умножава по въведената стойност на покупко-продажбата.

Нотариалната такса се смята по определен метод  и се дефинира по Тарифа за нотариалните такси. Изплаща се в процентна част от удостоверявания материален интерес т.е. указаната цена на имуществото по нотариален акт.

Калкулаторът изчислява данъците и таксите върху обявената продажна цена, а ако тя е по-ниска от данъчната оценка – върху данъчната оценка.

Услуги

Услуги, предлагани от Брейнсторм Консулт. Разгледайте и се свържете с нас, ако имате нужда от допълнителна информация.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)