Пон - Пет: 9:00 am - 06:00pm
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
(Понеделник - Петък)
office@brainstorm.bg
ж.к. Младост 1А, бл. 505А, вх. 2
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult

Трансферно ценнообразуване

трансферно ценообразуванеВ световен мащаб държавите облагат със своя местен данък печалбата за произведените на тяхна територия продукти, услуги и права. От своя страна, групите компании, които оперират в различни държави, се стремят към минимизиране на данъка върху печалбата си, с което да получат по-изгодни данъчни условия за своята дейност. Ето защо те се ориентират към държавите с по-нисък корпоративен данък. Това води до възприемането на общи принципи и правила, които целят справедливо транснационално ценообразуване или т.н. трансферно ценообразуване. То цели справедливо облагане на маржа за произведените на съответната територия продукти, услуги и права.
Какво можем да Ви предложим
С трансферното ценообразуване се определят тези равнища на цените при покупко-продажба на стоки, услуги и права между свързани лица, каквито те биха били, ако сделките се сключват между несвързани лица на свободен и конкурентен пазар. Като част от международната консултантска мрежа TIAG ALLIENCES, ние разполагаме с необходимата компетентност, методология и бази данни, с които можем да определим пазарните маржове, при които свързани лица в България и чужбина да търгуват помежду си продукти, услуги или права. В ДОПК са разписани всички правила за трансферно ценообразуване, като трябва да се има в предвид, че всяко отклонение от тях е свързано със значителни по размер ревизионни актове.
Сред законоустановените санкции са:
–  Лице, което не изготви местно досие по глава осма „а“, се наказва с имуществена санкция до 0,5 на сто от общата стойност на сделките, за които е трябвало да бъде изготвена документацията. Счита се, че при предоставяне или получаване на заем общата стойност на сделката е неговият размер. Приема се, че местното досие не е изготвено, когато не е представено при поискване от орган по приходите в определения от него срок. –  Лице, което не разполага с обобщено досие по чл. 71г, когато е задължено за това, се наказва с имуществена санкция в размер от 5000 до 10 000 лв. –  Лице, което посочи неверни или непълни данни в документацията за трансферно ценообразуване по глава осма „а“, се наказва с имуществена санкция в размер от 1500 лв. до 5000 лв. – При повторно нарушение по ал. 5 – 7 се налага имуществена санкция в двоен размер. Ето защо, ние от Брейн Сторм Консулт сме готови да Ви предложим адекватно и професионално обслужване, за да защитим интересите на клиентите си, които са част от група и търгуват със свързани лица в чужбина. Ние изготвяме международно стандартизирани и аргументирани доклади, с които доказваме, че всички сделки между свързани лица в различните им юрисдикции са съгласно правилата за трансферно ценообразуване. Доверете се на опита и професионализма ни. За повече информация може да използвате формата „Направи запитване“ или да ни пишете на sales@brainstorm.bg или да се свържете с нас на +359 2 80 99 740.

Контакти

 • 1729 София ж.к. Младост 1А, бл.505А, вх.2
 • 02 / 80-99-740
 • office@brainstorm.bg

Запознайте се с нашите услуги

КОНТАКТИ

Изпратете вашето запитване през контактната форма

Изпратете информация за вашия бизнес и конкретни нужди и наштие търговци ще се свържат с вас в максимално кратки срокове. 

Офис София

ж.к. Младост 1А, бл.505А, вх.2

Телефони за връзка:

Тел: 02-80-99-740
Търговски отдел: +359 2 80 99 775; +359 2 80 99 758

Email за връзка:

office@brainstorm.bg
sales@brainstorm.bg

  Чуждестранно участие:
  ДаНе

  Дъщерни дружества:
  ДаНе

  Регистрация по ЗДДС:
  ДаНе

  Сделки със страни от ЕО:
  ДаНе

  Сделки със страни, извън ЕО:
  ДаНе

  Задължение за отчитане по МСФО:
  ДаНе

  Месечни показатели

  Брой фактури покупки:

  Брой фактури продажби:

  Интрастат:

  Брой счетоводни записи:

  Брой касови апарати:

  Видове търговски обекти, които използвате (магазини, офиси, складове):

  Номенклатура на стоки, материали и готови продукти:
  ДаНе

  Използвате ли складова програма:
  ДаНе

  Общ брой на персонала по трудови и граждански договори, договори за управление и контрол и самоосигуряващи се лица:

  Необходими услуги:

  Периодичност на отчета:

  Срок за подаване (презаверяване):

  Други специфични Ваши изисквания, за които смятате, че е нужно да ни информирате:

  Съгласен съм с общите условия.
  ДаНе

  Съгласен съм да получавам бюлетини, новини и специални оферти по имейл.
  ДаНе

  At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

  Melbourne, Australia
  (Sat - Thursday)
  (10am - 05 pm)