Пон - Пет: 9:00 am - 06.00pm
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
(Понеделник - Петък)
office@brainstorm.bg
ул. „Люба Величкова“ No 9, ет. 6
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult

Трансферно ценнообразуване

трансферно ценообразуванеВ световен мащаб държавите облагат със своя местен данък печалбата за произведените на тяхна територия продукти, услуги и права. От своя страна, групите компании, които оперират в различни държави, се стремят към минимизиране на данъка върху печалбата си, с което да получат по-изгодни данъчни условия за своята дейност. Ето защо те се ориентират към държавите с по-нисък корпоративен данък.Това води до възприемането на общи принципи и правила, които целят справедливо транснационално ценообразуване или т.н. трансферно ценообразуване. То цели справедливо облагане на маржа за произведените на съответната територия продукти, услуги и права.
Какво можем да Ви предложим
С трансферното ценообразуване се определят тези равнища на цените при покупко-продажба на стоки, услуги и права между свързани лица, каквито те биха били, ако сделките се сключват между несвързани лица на свободен и конкурентен пазар.Като част от международната консултантска мрежа TIAG ALLIENCES, ние разполагаме с необходимата компетентност, методология и бази данни, с които можем да определим пазарните маржове, при които свързани лица в България и чужбина да търгуват помежду си продукти, услуги или права.В ДОПК са разписани всички правила за трансферно ценообразуване, като трябва да се има в предвид, че всяко отклонение от тях е свързано със значителни по размер ревизионни актове.
Сред законоустановените санкции са:
–  Лице, което не изготви местно досие по глава осма „а“, се наказва с имуществена санкция до 0,5 на сто от общата стойност на сделките, за които е трябвало да бъде изготвена документацията. Счита се, че при предоставяне или получаване на заем общата стойност на сделката е неговият размер. Приема се, че местното досие не е изготвено, когато не е представено при поискване от орган по приходите в определения от него срок.–  Лице, което не разполага с обобщено досие по чл. 71г, когато е задължено за това, се наказва с имуществена санкция в размер от 5000 до 10 000 лв.–  Лице, което посочи неверни или непълни данни в документацията за трансферно ценообразуване по глава осма „а“, се наказва с имуществена санкция в размер от 1500 лв. до 5000 лв.– При повторно нарушение по ал. 5 – 7 се налага имуществена санкция в двоен размер.Ето защо, ние от Брейн Сторм Консулт сме готови да Ви предложим адекватно и професионално обслужване, за да защитим интересите на клиентите си, които са част от група и търгуват със свързани лица в чужбина. Ние изготвяме международно стандартизирани и аргументирани доклади, с които доказваме, че всички сделки между свързани лица в различните им юрисдикции са съгласно правилата за трансферно ценообразуване.Доверете се на опита и професионализма ни. За повече информация може да използвате формата „Направи запитване“ или да ни пишете на sales@brainstorm.bg или да се свържете с нас на +359 2 80 99 740.

Контакти

  • София, ул. „Люба Величкова“ No 9, ет. 6,
  • 02 / 80-99-740
  • office@brainstorm.bg

Запознайте се с нашите услуги

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)

Нямате артикули в количката.

X