Пон - Пет: 9:00 am - 06:00pm
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
(Понеделник - Петък)
office@brainstorm.bg
ж.к. Младост 1А, бл. 505А, вх. 2
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
%page Счетоводна фирма или счетоводител на заплата – кое е по-изгодно?

Счетоводна фирма или счетоводител на заплата – кое е по-изгодно?

Всеки предприемач, рано или късно, се сблъсква с редица важни въпроси при стартиране на собствен бизнес. Един от ключовите моменти е изборът на счетоводител или счетоводна къща. Всяка фирма има нужда от счетоводно обслужване и не би могла да съществува и да се развива без такъв тип услуги. 

Единственият вариант да не наемате служител или да сключвате договор със счетоводна къща е ако имате счетоводно образование и практика, но тогава рискувате да губите прекалено много време в:

  • справки; 
  • отчети; 
  • следене на срокове; 
  • тълкуване на закони и нормативни разпоредби;
  • други. 

Представете си, че най-вероятно ще изпаднете в ситуация, в която няма да може да обръщате достатъчно внимание на важните за един бизнесмен дела. 

Плюсове на счетоводната къща

%page Счетоводна фирма или счетоводител на заплата – кое е по-изгодно?Решението да се гласува доверие на счетоводна къща може да има съществени ползи. Практиката показва, че плюсовете са не малко, а клиентите са доволни от крайния резултат. Ползват се услугите не само на един служител, а на цял отдел експерти.

Във финансово-счетоводните къщи работят висококвалифицирани специалисти, които са в течение с всички новости, свързани със закони, документация, нормативни актове и могат да Ви дадат подходящи и ефективни съвети, относно сложното и непрекъснато променящо се законодателство.

При използване услугите на счетоводна кантора се спестяват разходи за заплащане на осигуровки за счетоводител, осигуряване на работното му място, както и неудобството при евентуално напускане на служителя.

Предимства на собствен или нает счетоводител

Ако се избере вариант за наемане на счетоводител на заплата, то той ще бъде ангажиран  и ще изпълнява задълженията си 8 часа, 5 дни в седмицата. Освен поетите задачи, работодателят има възможност да му възлага и допълнителни такива.

Една от причините бизнес мениджърите да предпочитат собствен счетоводител е, че той има ежедневен, пряк поглед върху това, което се случва в предприятието, може да следи ситуацията изкъсо и се занимава само със счетоводството на фирмата, в която работи.

Кое е по-изгодно

При вземане на важни решения е задължително преди това да сме направили задълбочено проучване и да съберем достатъчно информация относно това, което ни интересува. Както при наемане на счетоводител на заплата при нас, така и при избор на външна фирма-изпълнител се наблюдават плюсове и минуси. Трябва да преценим кое ще бъде най-ефективно и изгодно в конкретния случай за нас и нашия бизнес. Каквото и да решим трябва да знаем, че без наличието на добър професионалист в тази сфера рискуваме да понесем загуби поради счетоводни грешки.

Какво още трябва да знаем

Пазарът на счетоводни услуги у нас е доста динамичен и стартиращите бизнеси трябва да подходят внимателно и отговорно, така че да извлекат всички преимущества от наистина качествено и надеждно счетоводно обслужване.

Все повече тепърва прохождащи компании се доверяват на външни счетоводни къщи, които да се грижат за тяхното пълно счетоводно обслужване.  Чрез своето високо ниво на професионализъм и широка специализация, счетоводният екип Ви гарантира компетентно и качествено обслужване спрямо Вашите индивидуални потребности и специфики на дейността. Делегирайки счетоводните задължения и процеси на счетоводна кантора, мениджърите имат възможност да се концентрират върху основната дейност на дружеството и това успява да им генерира значителни ползи. От първостепенно значение за успеха на всеки бизнес е наред с предлаганите счетоводни услуги клиентът да разчита на коректни и лоялни партньорски отношения. 

Намерете своя доверен бизнес партньор!

 

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)