Пон - Пет: 9:00 am - 06:00pm
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
(Понеделник - Петък)
office@brainstorm.bg
ж.к. Младост 1А, бл. 505А, вх. 2
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
%page Одит кафе

Какво е одит кафе?

Историята на т.нар. „Световно кафене” започва в Калифорния, през 1995 г., когато няколко души, свързани с бизнеса и науката, се събират за обсъждане на идеи открито. От 1995 г. насам „Световно кафене” се прилага не само в Америка, но и в Европа. Гъвкавата форма и липсата на ограничение за провеждане на срещи-разговори, доказват ефективността и широкото му приложение – за изследване и разискване на различни въпроси, генериране на идеи и намиране на решения на възникнали проблеми. (www.theworldcafe.com)

Одит Кафе е дискусия, организирана по метода „Световното Кафене“ , лесен за използване модел за създаване на мрежа от конструктивни обсъждания на въпроси, които касаят даден проблем, актуални са и вълнуват обществото. Този метод може да бъде имeнуван по различни начини, в зависимост от целите , но винаги се използват едни и същи принципи и формат на провеждане, както при Световното Кафене – глобално движение за подкрепа на различни разговори. Възможността, участниците да се движат по различни маси, да срещат нови хора, да допринасят със своя начин на мислене са едни от основните характеристики на Кафенето. Финалният етап на едно Кафене е обединяване на различните процеси от отделните разговори в един цялостен модел, който да бъде видян от всички.

Одит кафе 2015 г.

На 11 март 2015г. в сградата на Виваком Артхол се събраха близо 70 колеги от всички сектори на одита, за да дискутират бъдещето на Професията. Събитието бе организирано от Лабораторията за иновации във вътрешния одит (Audit Innovation Lab Bulgaria), с подкрепата на Института на вътрешните одитори в България и Българска Конфедерация за иновации.

Мотото на срещата бе “Да преоткрием Професията чрез докосване до същността”. Срещата беше в диалогов формат, наречен Световно кафене (Одитно кафене).

Идеята на този формат е, че всеки участник може да определи тема, която представлява интерес за него и която желая да дискутира с останалите участници. Всеки от участниците може да определи в коя дискусия иска да се включи.

Разглеждани теми на Одит кафе 2015 г.

  1. “Как вътрешният одит да бъде максимално полезен като доверен съветник и доставчик на увереност”
  2. “Одитните ангажименти по отношение на Управлението на риска в банките в контекста на новите Европейски регулации“
  3. “Причини за неуспеха на Организацията и отговорността на вътрешните одитори”
  4. “Въвеждане на специализиран софтуер за вътрешен одит”
  5. “Използване на метода Continuous Auditing/Непрекъснат одит в организацията”

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)