Пон - Пет: 9:00 am - 06:00pm
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult
(Понеделник - Петък)
office@brainstorm.bg
ж.к. Младост 1А, бл. 505А, вх. 2
Brain Storm ConsultBrain Storm ConsultBrain Storm Consult

Евро финансиране на проекти в условия на COVID 19

%page Евро финансиране на проекти в условия на COVID 19 Брейн Сторм Консулт винаги се стреми да развива портфолиото си от предлагани услуги, за да предложи на клиентите си актуални бизнес възможности и ефективни решения. Ние не спираме да оптимизираме нашите процеси и да бъдем в крак с времето и неговите икономически предизвикателства. Ето защо сме готови отново да застанем до Вас  и Вашия бизнес, за да предложим най-доброто, на което сме способни. Брейн Сторм Консулт в партньорство с Гецов и партньори консултантс ЕООД, осигуряват консултантски услуги и съпорт по линия на мерките за финансиране с европейски и национални средства. Ние също така можем да окажем и пълно съдействие по процедурите за кандидатстване за финансова подкрепа в контекста на COVID 19. В тази връзка Ви уведомяваме, че е стартирало кандидатстването  по програмата за подкрепа с оборотен капитал вече  с облекчени условия. С промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение (обнародвани на 22.12.2020) изискванията към кандидатите са променени в следните направления: – По-благоприятни условия по отношение наличието на задължения към държавата и общината; – Няма да се извършва проверка в Изпълнителна Агенция „Главна инспекция по труда“ по отношение на посочените в чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП наказателни постановления. До момента проектни предложения са подали почти 900 компании, като срокът за кандидатстване е 20.01.2021 г.
Повече за програмата
Програмата е насочена към микро-, малки и средни предприятия, чиято дейност е ограничена от въведените в страната временни противоепидемични мерки със Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г.Заповед № РД-01-655/13.11.2020 г.,, Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. и Заповед № РД-01-718/18.12.2020 г.на Министъра на здравеопазването. На засегнатите бизнеси ще бъде осигурен оборотен капитал след кандидатстване с проект и одобряването му, съгласно обявената от Министерство на икономиката и Национална агенция за приходите програма „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“. Целта е да се осигурят средства за преодоляване на икономическите последствия за засегнатите компании, тяхната стабилизация, особено по отношение запазването на работните места. В тази връзка осигуреният общ бюджет по програмата е 156 млн. лева, предоставени от Европейския фонд за регионално развитие и Националното съфинансиране. Средствата са осигурени по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК).
Кой може да бъде кандидат по програмата?
Кандидатите трябва да бъдат микро-, малки или средни предприятия – юридически лица или еднолични търговци, регистрирани съгласно Търговския закон или Закона за кооперациите или юридически лица, регистрирани съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел, като регистрацията следва да е извършена не по-късно от 01.10.2020 г. Те трябва да отговарят и на следните условия:
Как да кандидатствате?
На сайта на НАП са обявени всички подробни изисквания и документи за кандидатстване по програма „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“. Брейн Сторм Консулт можем да Ви окаже пълно съдействие по време на целия процес на кандидатстване. За повече информация, не се колебайте да ни потърсите. Можете да ни пишете на sales@brainstorm.bg, както и да се свържете с нас на +359 2 80 99 740

Запознайте се с нашите услуги

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)