НАЙДЕН ПЕЛОВ, РЪКОВОДИТЕЛ ТЪРГОВСКИ ОТДЕЛ НА „БРЕЙН СТОРМ КОНСУЛТ“

С какво се отличава Брейн Сторм Консулт от останалите финансово-счетоводни къщи в страната?

Мисията на компания, която стартира преди 21 години е изключително персонално отношение към всеки един клиент. Фактът, че към днешна дата има клиенти, които са от създаването на Брейн Сторм Консулт е ясен показател, че компанията се стреми да удовлетворява всяко едно желание и изискване на своите партньори. Този стремеж е причината, която развива постоянно портфолиото на Брейн Сторм Консулт през годините, така че в момента компанията да предлага пълен кръг от бизнес услуги  – от счетоводното отчитане, бизнес консултирането и финансовия одит до разработването на бизнес софтуер.

Индивидуалният подход към всеки един клиент, независимо от предлаганата услуга, квалификацията и мотивацията на всеки един служител, качеството и контролът върху една услуга са перфектното съчетание, което откроява Брейн Сторм Консулт от останалите счетоводни къщи.

Какви са предизвикателствата, пред които се изправяте като Търговски директор?

При наличието на широко портфолио от услуги, умението да ги персонифицираш спрямо индивидуалната нужда на клиента е огромно предизвикателство. Благодарение на търговския отдел, отзивчивостта на всеки един служител, хилядите доволни клиенти, които те препоръчват и лансират и името на компанията, изградено през годините, прави това предизвикателство лесно и приятно.

Именно тези търговски предизвикателства ни убедиха в силата на бизнес мрежата, която вече сме изградили с нашите клиенти и партньори.

Има ли винаги печелившо решение за всяка трудна ситуация с клиентите?

Взимането на успешно решение в трудна ситуация предполага две основни неща:

Първото е обстоен анализ на ситуацията и оценяване на сложността на касуза.

Второто, но не и по важност, е вземането на наистина успешно решение. Всеки казус винаги има няколко изхода. При нас се разглеждат винаги всички възможни варианти за решаване на проблема и се стремим да избираме винаги най – добрия.

Потенциалът на човешкия ресурс в Брейн Сторм Консулт помага винаги изходът да е печеливш. Затова и компанията ни се стреми постоянно към усъвършенстване и обучаване на своя персонал.

Колко „търговски“ усилия трябва да се положат за спечелването на един нов клиент?

Всеки потенциален клиент е огромно предизвикателство за търговския отдел. Усилията, които полагаме не са само“ търговски“, а чисто човешки, защото всеки бъдещ клиент има нужда от допълнителна стойност на услугата, която предлагаме или успешно разрешаване на трудна ситуация. Основната задача на търговците в Брейн Сторм Консулт е да разберат истинската нужда на клиента и да я остойностят по начин, който да е печеливш и за двете страни.

Брейн Сторм Консулт разработва собствен Финансово-счетоводен софтуер Мираж SQL, който има над 20 годишна история? Как се развива българският пазар на бизнес софтуер в момента и как влияят новите технологии?

Мираж SQL, освен с дългогодишна история, може да се похвали и с доста иновативни събития покрай него. Софтуерът е първият счетоводен програмен продукт в страната, работещ изцяло на WINDOWS, а не на DOS. Самият замисъл още при създаването му – „ от счетоводител за счетоводител“, определя концепцията му за бъдещото развитие на продукта. Зад смяната на няколко платформи, интерфейс, изработване на нови модули през годините стоят служители с висока експертиза от различни области.

Стремежът ни е Мираж SQL да бъде отворена система, която да се адаптира към всякакъв бизнес модел. Все повече клиентите желаят модулно разнообразие, с което да покрият информационния поток във всяка една дейност на компанията. Стремейки се да отговаряме на съвременните тенденции в развитието на софтуерния пазар, нашият Програмен отдел разработва различни допълнителни модули, които да обхващат в по – широк диапазон нуждите на клиента. Съвременните технологии изискват всички софтуери да работят онлайн, независимо като уеб приложения, мобилни приложения или като облачна услуга.

Технологиите като machine learning и AI – изкуствен интелект тепърва ще навлизат в пазара на бизнес софтуерите.

 

Вашият коментар

Вашият email няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

Публикувай